Leksioni 30 – Jan Beker | Radio D Teil 2 | DW | 21.08.2009
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Leksioni 30 – Jan Beker

Në barin në Grynhajde shfaqet papritur një i ri, i cili e merr Paulan me vete në vendin e garës me makina, në Mëlenze (Möllensee). Çfarë di i panjohuri për garën e pazakontë dhe çfarë e lidh atë me Radio D?

Kur vetura e Filipit nuk ndizet, Jan Bekeri, të cilin Paula e ka takuar pak më parë në barin e fshatit, vjen në ndihmë. Në një kohë që Filipi mbetet në Grynhajde, Paula udhëton me Janin në Mëlenze. Atje pritet të përfundojë gara. Rrugës Paula mëson disa gjëra për të panjohurin, të cilin në fakt ajo duhet ta kishte njohur…

Edhe profesori kthehet nga e shkuara dhe analizon format e së pakryerës (preteritit) të foljeve gjysmëndihmëse modale "müssen" dhe "wollen".

Shkarkoni