Leksioni 20 – Anketë me dëgjuesit | Radio D Teil 1 | DW | 09.04.2009
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 1

Leksioni 20 – Anketë me dëgjuesit

Paula dhe Filipi i pyesin dëgjuesit për mendimin e tyre. Tema e emisionit është: "A mund të jetë mëkat një gënjeshtër?" Dëgjuesit pozicionohen për rrathët e pavërtetë në arën e drithit e për mënyrën si vepruan fshatarët.

"A mund të jetë një gënjeshtër mëkat?" Për këtë Paula dhe Filipi pyesin sot dëgjuesit. Shkas për anketën janë rrathët në një arë drithi, për të cilat kanë informuar dy redaktorët. A është mashtrimi i fshatarëve një akt për t'u turpëruar, apo fajin e kanë turistët, që kanë rënë vetë brenda? Përgjigjet e dëgjuesve janë të qarta.

Ndryshe nga dëgjuesit, të cilët duhet t'u përgjigjen me "po" ose "jo" pyetjeve të redaksisë, profesori paraqet një detyrë me tri përgjigje të mundshme. Përveç Femërores dhe Mashkullores gjermanishtja ka një gjini të tretë, Asnjanësin. Në këtë ndodhi kjo shpjegohet në bazë të lidhëzave "der" "die" dhe "das".

Shkarkoni