Leksioni 11 – Kukuvajka që flet | Radio D Teil 1 | DW | 09.04.2009
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 1

Leksioni 11 – Kukuvajka që flet

Kukuvajka Eulalia dëshiron të dijë origjinën e emrit të vet. Kompu, Ayhani e Jozefina mbledhin informacione dhe gjejnë disa përgjigje. Ata i ndihmon një koleg spanjoll, i cili ka dëgjuar që ka ardhur kukuvajka.

Kukuvajka Eulalia dëshiron të mësojë se nga vjen emri i saj. Redaksia e Radio D i përvishet punës dhe gjen se emri vjen nga greqishtja. Edhe kolegu Karlos i redaksisë spanjolle ka informacione interesante për këtë temë. Ai njeh një shenjtore, që mban të njëjtin emër.

Sërish në redaksi ka shumë pyetje të pasqaruara. Me këtë rast do të dëgjoni fjali pyetëse me dhe pa fjalë pyetëse. Për fjalinë pyetëse, rëndësi të veçantë merr intonacioni.

Shkarkoni