Leksioni 09 – Muzikë për Ludvigun | Radio D Teil 1 | DW | 09.04.2009
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 1

Leksioni 09 – Muzikë për Ludvigun

Edhe Filipi gjen një rrugë për ta zbuluar sekretin e të panjohurit: në gazetë ai gjen një reklamë për një spektakël muzikor mbi Mbretin Ludvig. Rrugës për atje ai interviston turistë nga e gjithë bota.

Në një kohë që Paula ndodhet në zyrën e saj në Berlin, Filipi është në Mynih. Ai nuk di asgjë për zbulimet e Paulas. Po edhe Filipi është në rrugë të mbarë për ta zgjidhur enigmën. Një reklamë në gazetë për një spektakël muzikor për Mbretin Ludvig i tërheq vëmendjen. Në autobusin që të çon në spektakël, ai i pyet turistët se çfarë presin nga shfaqja.

Kjo ndodhi ushtron të kuptuarit në dëgjim. Në autobus fliten shumë gjuhë. Përpiquni të dalloni fjalët gjermanisht. Më tej do të njiheni me pozicionin e mohimit me "nichts", dhe pozicionit të tij pas foljes.

Shkarkoni