Leksioni 05 – Mbreti Ludvig është gjallë | Radio D Teil 1 | DW | 09.04.2009
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 1

Leksioni 05 – Mbreti Ludvig është gjallë

Paula dhe Filipi përshëndesin në Radio D kolegun e ri. Menjëherë ata përballen me një detyrë që nuk pret: i ndjeri Mbret Ludvig i Bavarisë supozohet se është gjallë dhe redaktorët duhet të investigojnë për këtë.

Filipi prezantohet me kolegët Paula dhe Ayhan si dhe ekscentriken Zhozefinë, e cila mban rregullin në zyrë. Pa kaluar shumë kohë Filipin dhe Paulan i pret një detyrë. Ekzistojnë fjalë se mbreti Ludvig II i Bavarisë, për të cilin tregohen shumë legjenda është akoma gjallë, megjithëse sipas historianëve ai ka vdekur në rrethana misterioze më 1886. Dy redaktorët shkojnë për të mbledhur materiale në Kështjellën Nojshvanshtain, ku përjetojnë edhe një ndodhi të frikshme.

Disa çështje misterioze bëjnë të lindin një sërë pyetjesh, kështu që krijohet mundësia që në këtë ndodhi të ndalemi më gjatë në fjalët pyetëse dhe në fjalitë përgjigje.

Shkarkoni