Leksioni 02 – Telefonatë nga Radio D | Radio D Teil 1 | DW | 09.04.2009
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 1

Leksioni 02 – Telefonatë nga Radio D

Filipi nuk gjen as tani qetësi. Pas insekteve të bezdisshme tani atë e mundon zhurma e fqinjëve. Më në fund, një telefonatë e papritur nga Berlini bën që ai të largohet me vrull nga fshati. Filipi niset për te Radio D.

Vërtet nuk qenka e thënë që Filipi ta shijojë qetësinë që priste në fshat. Një sharrë elektrike dhe një trompetist diletant e bëjnë që ta humbasë përfundimisht durimin. Kështu që telefonata nga Paula, e cila punon në Radio D në Berlin vjen në kohën e duhur. Filipi e lë shumë të zhgënjyer të ëmën, sepse niset me vrull për në kryeqytet.

Edhe këtu kuptohet lehtë se çfarë po ndodh. Para së gjithash fjalët ndërkombëtare dhe intonacioni ndihmojnë për ta inkuadruar atë që ndodh dhe ndihmojnë ushtrimin e të kuptuarit në dëgjim.

Shkarkoni