1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Gjermano- lindorët

Hapja për një kohë të shkurtër e kufirit mes Hungarisë dhe Austrisë para 30 vjetësh, konsiderohet si çarja e parë e Perdes së Hekurt.

Më 19 gusht 1989 më shumë se 600 qytetarë nga ish Gjermania Lindore arritën të kalonin kufirin hungarez në Sopron dhe të hynin në Austri, përmes një porte kufiri të hapur për disa orë. Ky eksod i qytetarëve shënoi edhe çarjen e parë të Perdes së Hekurt. Pak muaj më vonë ra edhe Muri i Berlinit.