1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

BE Kina

Kina është në krye të listës në agjendën e politikës së jashtme të BE-së. Kryetarët e shteteve dhe të qeverive e shohin Kinën si fuqi ekonomike.

Kina ka interes të madh për marrëdhënie të mira me 500 milionë europianët, sepse vendi ndodhet në kulmin e një lufte doganore me qeverinë e SHBA-së nën presidentin Trump. BE-ja është partneri i dytë tregtar i Kinës.