Bashkëpunimi mes shkencëtarëve të Ballkanit Perëndimor & Gratë dhe dialogu ndërfetar në Kosovë | Hapat | DW | 30.07.2010
 1. Inhalt
 2. Navigation
 3. Weitere Inhalte
 4. Metanavigation
 5. Suche
 6. Choose from 30 Languages

Hapat

Bashkëpunimi mes shkencëtarëve të Ballkanit Perëndimor & Gratë dhe dialogu ndërfetar në Kosovë

1. Si mund të vendoset bashkëpunimi në mes të shkencëtarve të Ballkanit Perëndimor me shkencëtarët nga Bashkimi Evropian? Si mund të bashkëpunojnë ata me njëri-tjetrin? Sa e rëndësishme është që të jesh pjesë e komunitetit botëror hulumtues-shkencor dhe përse është me rëndësi për shkencëtarët e Ballkanit Perrëndimor dhe për shtetet e tyre që që të gjejnë vendin e duhur në procesin e globalizimit? Këto janë disa prej çështjeve me të cilat mirret rrjeti wbc-inco-net. Për aktivitetet e kësaj inisiative mësojmë më shumë nga raporti i i Azer Slanjankiqit.

2. Në Prishtinë vepron një grup joformal ndërfetar i grave të besimeve tradicionale në Kosovë, të cilat me aktivitete të ndryshme synojnë afrimin ndërmjet komuniteteve nëpërmjet dialogut ndërfetar. Megjithëse pa fonde të veçanta, ato zhvillojnë aktivitete vullnetare, në përpjekje për luftimin e dukurive negative në shoqëri. Ajete Beqiraj i vizitoi këto gra dhe përgatiti për ne materialin në vazhdim.

 • Data 30.07.2010
 • Shtypni Shtypeni faqen
 • Permalink https://p.dw.com/p/OYXO
 • Data 30.07.2010
 • Shtypni Shtypeni faqen
 • Permalink https://p.dw.com/p/OYXO