Atmosfera në Preshevë, Mitrovicë e zona të tjera në fokusin e Deutsche Welles | Ballkani | DW | 06.09.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Ballkani

Atmosfera në Preshevë, Mitrovicë e zona të tjera në fokusin e Deutsche Welles

Çfarë mendojnë qytetarët në rajonet kufitare Kosovë Serbi mbi debatin që ka shpërthyer për këmbime territoresh? Si reagojnë ata? Ku janë problemet e tyre në rajon? Si e shohin ata fqinjin e tyre?

Dy gazetare të Deutsche Welles, Elona Elezi dhe gazetarja serbe, Sanja Kljajić janë në udhëtim në rajonet kufitare Kosovë e Serbi. Ato bisedojnë drejtpërdrejt me njerëzit në terren, kapin atmosferën dhe sjellin problematikat që shqetësojnë qytetarët aty.

 

E Martë, 4 Shtator: Elona dhe Sanja vizituan dy shkolla në Preshevë - Nxënësit shqiptarë gëzoinë për ditën e parë të shkollës, por libra ata nuk kanë...

Shiko videon 03:24
Now live
03:24 minuta

Preshevë - Dita e parë e shkollës pa libra

 

E Mërkurë, 5 Shtator: Elona dhe Sanja, prekën temën më delikate e të debatuar aktualisht: Këmbimin e territoreve mes Kosovës dhe Serbisë. Ato biseduan me qytetarët në Preshevë

Shiko videon 02:09
Now live
02:09 minuta

Çfarë mendojnë qytetarët e Presheves për debatin e kufijve? #elonasanja raportojnë nga Presheva.

E Enjte, 6 Shtator: A i ka pyetur politika në Kosovë politikanët e Luginës së Preshevës për këmbimin e territoreve? Elona dhe Sanja kanë biseduar me politikanë në rajon.

Shiko videon 02:05
Now live
02:05 minuta

Këmbim territoresh? Po si mendojnë politikanët e Preshevës?

E Premte, 7 Shtator: Pa ujë e papunë - Varfëria në fshatin serb, Slavujevc në Preshevë. Elona dhe Sanja bisedojnë me familjen Apostolovci.

Shiko videon 01:48
Now live
01:48 minuta

Pa ujë e papunë - Varfëria në fshatin serb, Slavujevc në Preshevë

E Shtunë, 8 Shtator: Vizita e presidentit Vuçiç shkaktoi grindje e debat - Por çfarë mendojnë qytetarët shqiptarë dhe serbë në Mitrovicë?

Shiko videon 01:57
Now live
01:57 minuta

Vizita e presidentit Vuçiç shkaktoi grindje e debat - Por çfarë mendojnë qytetarët shqiptarë dhe serbë në Mitrovicë?

E Dielë, Shtator: Protesta gjatë vizitës së Vuçiqit. Banorët e Prekazit të Epërm bllokojnë rrugën. Banorët në Prekaz: Vuçiq të kërkojë njëherë falje, pastaj vjen pajtimi, thonë ata.

Shiko videon 02:10
Now live
02:10 minuta

Banorët në Prekaz: Vuçiq të kërkojë njëherë falje, pastaj vjen pajtimi

Audio dhe video për temën

Reklamë