8 Marsi në Prishtinë festohet me lule dhe protesta | Ballina | DW | 08.03.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Ballina

8 Marsi në Prishtinë festohet me lule dhe protesta

Qindra gra dhe burra marshuan për më shumë të drejta për gratë. Ligji për barazi gjinore në Kosovë parasheh të paktën 30% femra në të gjitha institucionet. Sipas të dhënave të shoqërisë civile nga viti 2008 e deri sot shumë se 15 gra janë vrarë nga burrat e tyre, mbi 20 mijë gra kanë raportuar për dhunë në familje, dhe mbi 68% e grave kanë përjetuar dhunë në forma të ndryshme.

Shiko videon 02:37
Now live
02:37 minuta