Сите содржини

#dw_BalkanBooster: Мора да се испита концентрацијата на линдан во почвата и луѓето

Гледај видео 02:24

Концетрациите на отровниот пестицид линдан во почвата во скопската котлина не се познати точно. Експертите велат дека решението на овој проблем не е едноставно. Нашиот #dw_BalkanBooster тандем - Деница Чадиковска и Ардит Тоца разговараше со Давор Пехчевски од „Еко-свест“.