Теми

Шар планина- незаштитена природна тврдина

Гледај видео 17:16

Прогласување на Шар Планина за национален парк е приоритет според Стратегијата за заштита на биодиверзитетот уште од 2004 година. Стручната јавност и еколозите обвинуваат дека многу малку се прави да се зачуваат природните вредности на планината. Одложувањето на одлуката да се заштити Шара значи дополнителна деградација на природното богатство и злоупотреба на националните добра. #Дома #ИКС