Сите содржини

Со Аполо 11 до Месечината

Гледај видео 01:15

... за нешто повеќе од една минута. Погледнете го во оригинални слика и тон, историското прво слетување на Месечината пред половина век. Од полетувањето на вселенскиот брод Аполо 11 на 16 јули од космодромот Кејп Кенеди на Флорида до стапнувањето на Нил Армстронг, како прв човек во историјата, на површината на Месечината на 20 јули, вклучително и успешното враќање на Земјата.