Теми

Протести - бебето Трамп „лета“ над Лондон

Гледај видео 00:59

Активисти денеска го вивнаа во воздух околу шест метри големиот балон во форма на бебето Трамп во пелени во центарот на Лондон, во знак на протест против посетата на американскиот претседател Доналд Трамп на Велика Британија. Демонстрираат стотици илјади граѓани низ повеќе градови.