Сите содржини

Погодена детска болница во Алепо

Гледај видео 00:28

Сирискиот режим и и неговиот сојузник Русија во последниве два дена извеле најмалку 40 воздушни бомбашки напади врз сириската метропола Алепо, изјави Ибрахим ал-Хаџ, претставник на Белите шлемови, цивилните сириски спасувачки екипи. Меѓу другите, погодени се една детска болница и едно училиште.