Сите содржини

Пластичен отпад- проблем за животната средина и за луѓето

Гледај видео 02:18

Кеси, шишиња, сламки - пластиката е насекаде околу нас, особено во морињата. Пластичниот отпад е опасен не само за животните туку и за луѓето, но што конкретно се презема против него?