Сите содржини

Мајка Тереза- животот на една светица

Гледај видео 02:17

Прогласувањето на Мајка Тереза за светица од Папата Франциско ќе биде последниот чин на нејзиниот животен и духовен пат кој започна во Скопје во 1910 година, а заврши во Калкута 87 години подоцна.