Теми

Колкави се платите на наставниците ширум Европа?

Гледај видео 02:13

Примањата на македонските просветни работници се меѓу најниските во Европа. Нивните колеги во Луксембург пак се на врвот на листата. Во новата епизода на #EUROPEO погледнете колку заработуваат учителите и наставниците ширум Европа и колку мора да работат за своите плати.