Сите содржини

Кендиза Лала се бори за Ромите на Косово

Гледај видео 03:57

Косовското општество е конзервативно, а жените и децата Роми се двојно дискриминирани, вели Кендиза Лала од Ѓаковица. Оваа 18-годишна девојка веќе три години се ангажира за Ромите на Косово и за тоа доби европска награда.