Свет

Земјотреси кои го потресоа светот

Од големите земјотреси во Антиохија во 342 и 526 година, до денес, историјата памети огромни потреси кои неретко биле проследени и со гигантски цунами бранови во некои делови од светот.

  • Датум 14.09.2016
  • Автор Б. Георгиевски