Свет

Големиот смог: Градови заробени од аерозагадување

Смог, јаглерод диоксид, отровни честички - аерозагадувањето е огромен проблем во повеќе градови во светот. Ова е преглед на градовите кои се најмногу погодени од проблемот.

  • Датум 25.11.2016
  • Автор Нино Домазетовиќ