Панорама

Германија: врело сонце и полиња во пламен

Топлотниот бран и недостатокот на дожд ги воодушевија љубителите на сончање. Сепак, постои и темна страна : шумски пожари, сува почва и овенати култури поради кои земјоделците се загрижени за својата жетва.