Панорама

Во трка со топењето на глечерите

Не само што се еколошки важни, туку глечерите претставуваат и архива на историјата на климата. Во Австрија научниците се обидуваат што поскоро да ги проучат, пред да се стопат.

  • Датум 18.10.2019
  • Автор Мартин Муно