Северна Македонија

Автопат во ќорсокак

Изградбата на автопатот Кичево-Охрид која започна во 2014 година е запрена. Дали и кога ќе продолжи е неизвесно. Извесно е дека делницата нема да биде готова пред октомври 2019 година, а цената ќе биде далеку повисока.