Старт

Авионска несреќа во Непал

Гледај видео 00:51

Патнички авион од Бангладеш при слетувањето на аеродромот во Катманду ја промаши пистата и се урна во блиското фудбалско игралиште. Десетици луѓе загинаа а околу 30 се спасени живи од урнатиот авион.

  • Датум 12.03.2018
  • Автор СН/ агенции