1. Прескокни до содржината
  2. Прескокни до главната навигација
  3. Кон други страници на DW

Животни - глумци од нашите филмови

Ана Арсеновска-Зафирова
8 јуни 2024

Слободан Гроздановски е одговорен за нивните филмски улоги, како animal handler. Работата со животни на филм е знаење и неизмерна љубов, вели тој. Но, основниот предуслов за филмска сцена е актерот и животното да си „кликнат“.

https://p.dw.com/p/4goch