Wieso nicht? | Wieso nicht? | DW | 12.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Wieso nicht?

Wieso nicht?

Еднојазичниот радиоговорен курс „Wieso nicht?“ е шарена збирка сцени од секојдневието во Германија, Австрија и Швајцарија. Проблеми во пријателските врски и посети кај стоматолог, живот во заедници и супермаркети: дваесет говорни сцени ве водат директно во случувањата од животот. Курсот одговара на нивото Б1, според европскиот стандард и е наменет за слушатели со понапредни познавања на германскиот јазик. Курсот ќе ви помогне да ги зајакнете и да ги проширите вашите познавања на германскиот јазик. Курсот е направен во соработка со Институтот Гете.