Mission Berlin 12 – Црковна музика | Mission Berlin - Episoden | DW | 20.06.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Mission Berlin - Episoden

Mission Berlin 12 – Црковна музика

На Ана и’ остануваат уште шеесет и пет минути. Таа во црквата открива дека музичката кутија, всушност, е извадениот дел од црковните оргули. Жената во црвено повторно се појавува и бара клуч од Ана. Но, каков клуч?

Каква тајна кријат оргулите во црквата „Гетсемане“?

Mission Europe / Mission Berlin / Episode 12

Црковните оргули ја свират истата мелодија како и музичката кутија. Во црквата Ана случајно слуша како прислужникот му објаснува на еден посетител дека оргулите биле реставрирани, но по изградбата на Ѕидот еден дел недостасувал. Ана се досетува дека музичката кутија, всушност, е делот од оргулите што недостасува и ја вметнува кутијата во инструментот. Кога оргулите почнуваат да свират, се отвора една врата од каде што излегува жената во црвено. Ана губи уште еден живот и има уште шеесет минути.

DW.COM

Аудио и видео прилози на оваа тема

Симнувања