Mission Berlin 10 – Во слепа улица | Mission Berlin - Episoden | DW | 20.06.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Mission Berlin - Episoden

Mission Berlin 10 – Во слепа улица

Соиграчот открива дека 13 август 1961 година е датумот кога е изграден Берлинскиот ѕид, а деветти ноември 1989 година е денот на неговиот пад. Мисијата е во тесна врска со овие два датума. Но, каква е задачата на Ана?

Меѓу бројните купувачи во стоковната куќа Ана успева да и’ побегне на жената во црвено

Mission Europe / Mission Berlin / Episode 10

Паул и Ана бегаат од жената во црвено и влегуваат во стоковната куќа КаДеВе. Ана прави биланс на досегашната игра и го резимира тоа што го дознала. Соиграчот и’ објаснува на Ана дека 13 август 1961 и деветти ноември 1989 година се датуми кога се подигна и кога падна Берлинскиот ѕид. Ана забележува дека решението на мисијата е во поделбата на Берлин.

DW.COM

Аудио и видео прилози на оваа тема

Симнувања