Kриминалци ги ограбуваат бугарските археолошки наоѓалишта | Старт | DW | 12.11.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Kриминалци ги ограбуваат бугарските археолошки наоѓалишта

Секоја година од Бугарија исчезнуваат уметнички предмети вредни милиони евра. Перперикон е едно од оние археолошки наоѓалишта кои безмилосно ги пустошат криминалци од секаков калибар. Тие се сѐ повешти и подрски, а непознати богати купувачи се пoдготвени да платат огромни суми за артефакти од периодот на Тракијците, античките Грци, Римјаните и Византија. Беспомошните археолози апелираат за помош.

Гледај видео 04:55
Now live
04:55 минути