1. Прескокни до содржината
  2. Прескокни до главната навигација
  3. Кон други страници на DW

Единствената бакарџика во Охрид, чувар на традицијата

Ана Арсеновска-Зафирова
1 јуни 2024

Данче Наумоскa работи опкружена со бакарните садови за домаќинство на татко ѝ, а создава дела со поинаква намена, низ различен процес на изработка, од накит до уметнички слики. За нив инспирација ѝ е природата, езерото, лебедите, едрилиците, охридската архитектура...

https://p.dw.com/p/4gWUS