#dw_BalkanBooster: Ќе биде ли спасена летната сезона во Охрид? | Сите содржини | DW | 27.07.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

#dw_BalkanBooster: Ќе биде ли спасена летната сезона во Охрид?

Посетеноста во втората половина на јули е мелем на рана за охридскиот туризам годинава. Ќе се задржи ли таквата посетеност? Ќе биде ли тоа доволно за добар економски биланс во година на пандемија на корона? #dw_BalkanBooster пред десетина дена разговараше со неколкумина охридски бизнисмени од различни бранши. Заедничка за сите е - неизвесноста.

Гледај видео 03:08

Прочитај го и ова