#dw_BalkanBooster: Шивачката на маски од Скадар | Теми | DW | 25.11.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

#dw_BalkanBooster: Шивачката на маски од Скадар

Пандемијата во Албанија на многумина им донесе главоболки: Како да купат за нив прескапи маски, кога одвај се прехрануваат? За да не мора да бираат дали да купат леб или маска, ѝ се обраќаат на Ардијана Хандрај, која за нив шие маски бесплатно! Шивачката со дваесетгодишно искуство има сошиено 8700 маски за граѓаните во земјата, каде во јавност може да се носат и текстилни маски. #dw_BalkanBooster

Гледај видео 01:18