1. Прескокни до содржината
  2. Прескокни до главната навигација
  3. Кон други страници на DW

#dw_BalkanBooster: Црниот воздух во Костолац

Теодора Ќурчиќ / Албан Хоџа
1 октомври 2019

Костолац, место во сенка на џиновска термоцентрала. Таа му има дадено многу на гратчето, но многу и му зема: се одземаат парцели поради ископи, воздухот е честопати црн. Тоа е темата со која се занимаваат Теодора Ќурчиќ и Албан Хоџа, нашиот #dw_BalkanBooster тандем во Србија.

https://p.dw.com/p/3QYMe