#dw_BalkanBooster: Црниот воздух во Костолац | Сите содржини | DW | 01.10.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

#dw_BalkanBooster: Црниот воздух во Костолац

Костолац, место во сенка на џиновска термоцентрала. Таа му има дадено многу на гратчето, но многу и му зема: се одземаат парцели поради ископи, воздухот е честопати црн. Тоа е темата со која се занимаваат Теодора Ќурчиќ и Албан Хоџа, нашиот #dw_BalkanBooster тандем во Србија.

Гледај видео 01:16