#dw_BalkanBooster: Тортура со смрдеа | Теми | DW | 19.11.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

#dw_BalkanBooster: Тортура со смрдеа

„Овде сме изложени на тортура со смрдеа“, вели Нијаз Хоџиќ од иницијативата „Зашто и нас не` засега“. Тој живее покрај депонијата Уборак во Мостар и најавува протести ако депонијата не се затвори до 3 декември, кога и` истекува дозволата. Тимот на #dw_BalkanBooster разговараше со него.

Гледај видео 01:53

Прочитај го и ова