#dw_BalkanBooster: Студенти го тужат градот поради дивата депонија | Старт | DW | 11.10.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

#dw_BalkanBooster: Студенти го тужат градот поради дивата депонија

Што да правиш кога купишта отпад ти се пред прагот? Легло на зарази, отровни испарувања, несносна смрдеа... Студентките од Правниот факултет во Драч решија да се борат против дивата депонија пред зградата на универзитетот. Ја тужеа управата на градот и успеаја да ја запрат во палењето на отпадот. Следна цел - наместо депонија, да се направи парк!#dw_BalkanBooster

Гледај видео 01:08