#dw_BalkanBooster: Стариот сјај на соланата во Улцињ | Сите содржини | DW | 11.09.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

#dw_BalkanBooster: Стариот сјај на соланата во Улцињ

Познатата улцињска солана одамна е во стечај. Некогаш хранела бројни семејства во овој крај на Црна Гора, но била и извор за живот на ретки видови птици. Без производство на сол, се менува околината и птиците исчезнуваат. Тандемот #dw_BalkanBooster ги праша надлежните што планираат да преземат.

Гледај видео 01:56