#dw_BalkanBooster: Со игла за шиење до прва заработувачка | Теми | DW | 22.10.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

#dw_BalkanBooster: Со игла за шиење до прва заработувачка

Она што на политиката понекогаш не ѝ успева ни со многу одлуки и мерки, на организацијата „Куќа на надежта“ ѝ успева „со игла за шиење“. Таа на жените од заедниците на Ромите и Ашкалите на Косово им обезбедува работа, приход и им укажува на важноста од едукација на нивните деца. #dw_BalkanBooster

Гледај видео 02:19