#dw_BalkanBooster: Симболи на соживот | Сите содржини | DW | 28.09.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

#dw_BalkanBooster: Симболи на соживот

Во Урошевац една покрај друга стојат црква и џамија, како симболи на соживот... некогашниот соживот, зашто во овој косовски град веќе нема Срби. Но, локалниот имам и православниот свештеник се договориле да го урнат ѕидот меѓу двата верски објекта, за тие да го делат и дворот. Имамот Насер Косуми разговараше со нашиот #dw_BalkanBooster тандем во Урошевац.

Гледај видео 02:03