#dw_BalkanBooster: „Расизмот е системски“ | Старт | DW | 08.07.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

#dw_BalkanBooster: „Расизмот е системски“

Серѓан Бафтијари од организацијата НВО РОМ „Чекорете со нас - Phiren Amenca“, тврди дека во Црна Горан постои расизам. Тој и самиот го почувствувал на своја кожа. Со него разговараше нашиот #dw_BalkanBooster тим кој неодамна го посети и протестите #blacklivesmatter одржани во Подгорица.

Гледај видео 02:41