#dw_BalkanBooster: Преспанското Езеро и Лох Нес... Молам? | Сите содржини | DW | 14.10.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

#dw_BalkanBooster: Преспанското Езеро и Лох Нес... Молам?

Во себе крие историја и преданија, има прекрасна природа и на места - недопрена убавина... Но, ликот на Преспа го нагрдуваат низа еколошки проблеми. За дел од нив ќе зборуваат Петар Догов, Ефтерпи Музакити и Лорин Кадиу, кои се #dw_BalkanBooster триото на Преспанското Езеро и ќе зборуваат за менаџирање на отпадот, илегален риболов и загрозени видови... А, во потрага се и по балканскиот Лох Нес ...

Гледај видео 01:51