#dw_BalkanBooster: „Половина населба има белодробни заболувања“ | Сите содржини | DW | 23.10.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

#dw_BalkanBooster: „Половина населба има белодробни заболувања“

Според податоците на Светската здравствена организација, Босна и Херцеговина во светски рамки има втора највисока стапка на смртност поради загадување на воздухот. #dw_BalkanBooster тандемот Ламиа Браво и Младен Ѓорѓевиќ разговараа со жителите на Букиње и Лукавац за тоа каков е животот покрај Лукавачката коксна индустрија (ГИКИЛ) и Термоцентрала Тузла.

Гледај видео 02:26