#dw_BalkanBooster: Политички цели под еко-плашт | Сите содржини | DW | 25.10.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

#dw_BalkanBooster: Политички цели под еко-плашт

Деновиве треба да почне изградбата на Блокот 7 на Термоцентрала Тузла. Тоа е најголема повоена инвестиција во Босна и Херцеговина - 1,5 милијарди конвертибилни марки - и доаѓа од Кина. Дали изградбата на овој блок навистина ќе донесе намалување на загадувањето во Тузланскиот кантон? Соговорникот на #dw_BalkanBooster вели - не.

Гледај видео 02:25