#dw_BalkanBooster: Повеќе дневни центри за подобра психолошка помош | Сите содржини | DW | 16.11.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

#dw_BalkanBooster: Повеќе дневни центри за подобра психолошка помош

Лицата кои имаат потреба од психолошка и психијатриска помош во Северна Македонија сѐ уште се соочуваат со стигма и стереотипи. Освен тоа, помош не можат да добијат насекаде подеднакво. Во делови од земјата едноставно нема психијатри. Експертите сметаат дека дневните центри за ментално здравје се решение за да им се пружи поквалитетна помош на пациентите. #dw_BalkanBooster

Гледај видео 02:59