Платформата „Погон“ за подобра помош за жените во нужда | Сите содржини | DW | 24.09.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Платформата „Погон“ за подобра помош за жените во нужда

Пандемијата го влоши проблемот со насилство врз жените во светот. Македонските жени исто така трпат поголемо насилство од почетокот на пандемијата. За да им пружи подобра психолошка и правна помош и поддршка, граѓанската организација ЕСЕ ја создаде онлајн продажната платформа „Погон“. Дел од профитот остварен од зделките на платформата оди за помош на жените. #dw_BalkanBooster

Гледај видео 03:18

Прочитај го и ова