#dw_BalkanBooster: Ој, Вардаре... | Сите содржини | DW | 04.11.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

#dw_BalkanBooster: Ој, Вардаре...

Вардар во народните песни е опеан како река која краси. Дали е навистина така? Ирена Каревска и Ерна Салиху се тандемот на #dw_BalkanBooster кој ќе помине една недела на и околу Вардар. Таму и се сретнаа - на кејот на Вардар во Скопје. И, отидоа во Зоолошката градина. Каква врска има таа со Вардар? Погледнете што велат Ирена и Ерна.

Гледај видео 01:55