#dw_BalkanBooster: Од каде Андриќ во Андриќград? | Сите содржини | DW | 17.10.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

#dw_BalkanBooster: Од каде Андриќ во Андриќград?

Екипата на #dw_BalkanBooster го посети Андриќград, при што Леа со чудење забележа: „На овој мозаик нема ниеден лик од роман на Андриќ, но ги има Чак Норис, Кустурица, човек за кој не знаеме дали е Ќопиќ или Шешељ и непозната девојка која држи кокошка пред Новак Ѓоковиќ“. Идеен творец на Андриќград е Емир Кустурица.

Гледај видео 01:52