1. Прескокни до содржината
  2. Прескокни до главната навигација
  3. Кон други страници на DW

#dw_BalkanBooster: „Не ни е грижа што велат политичарите!“

30 ноември 2017

Рифат Рифатовиќ твори во Нови Пазар, каде го сретна тимот на #dw_BalkanBooster. Претставата „Бетон Махала“, во негова режија, била изведена ширум Балканот, но не се игра во локалниот театар, зашто не им се допаднала на политичарите. Рифатовиќ вели дека преку уметноста ги освестува луѓето. Младиот актер и режисер тоа го прави не само преку театарот, туку и преку музиката, за што зборува во видеото:

https://www.dw.com/mk/dwbalkanbooster-%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B8-%D0%B5-%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B0-%D1%88%D1%82%D0%BE-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5/video-41590425
Прескокни го блокот Тема на денот

Тема на денот

Москва Анексија Украина

Путин потпиша анексија на четири украински региони

Прескокни го блокот Повеќе теми
Врати се на почетната страница